Vítejte na stránkách K + S Czech Republic a.s.
ČESKY | ENGLISH
OSTATNÍ POTRAVINY PRO OBCHODNÍ SÍŤ

Do této kategorie řadíme výrobky na bázi jedlé kamenné soli s jódem a fluórem, solící směs se sníženým obsahem sodíku pro dochucování pokrmů, kořenící přípravky, nakládací přípravky na nakládání zeleniny, hub, utopenců i masných výrobků.

Solící směs MARY se sníženým obsahem chloridu sodného (58 %), vyvinutá ve spolupráci s odborníky na výživu a dietologii, pomáhá při zachování doporučené denní dávky (5 g) omezit příjem sodíku do organismu a zároveň odstranit nechutenství při neslaných dietách. Je doporučována též jako prevence vzniku závažných chorob, způsobených nadměrnou konzumací sodíku. Řadu výrobků v praktických dózách doplňují TERY jedlá kamenná sůl s jódem a fluórem a kořenící přípravky HARRY česnekový a LARRY kmínový.

Nakládací přípravky pod značkou PIKANTA® slouží k přípravě nálevu na okurky, papriku, houby, zeleninu, ale také utopence. Naše společnost nabízí celkem tři výrobky, které se liší svým složením, především pak obsahem cukru. Kromě druhu PIKANTA® PIKO, který obsahuje chemický konzervant, takže naložené produkty již není třeba sterilizovat, zbývající dva druhy neobsahují chemické konzervanty a výrobky s nimi připravené je nutno sterilizovat.

PRAGANDA® řeznická solící nakládací směs je určena pro domácí výrobu uzených masných výrobků. Jejím použitím docílíte zvýšení stability vybarvení a chuťových vlastností hotových výrobků.

TERY – jedlá kamenná sůl s jódem a fluórem
balení v praktických dózách se sypátkem á 200 g Vyrobeno z kvalitní čisté kamenné soli, pravidelná spotřeba zabezpečuje přísun jódu i aktivního fluóru, který omezuje riziko vzniku zubního kazu.
MARY – solící směs se sníženým obsahem sodíku
balení v praktických dózách se sypátkem á 200 g Tento chuťově velmi dobře vyladěný výrobek je určen k solení pokrmů pro spotřebitele, kteří chtějí omezit příjem soli a tím prvku sodíku do organismu.
HARRY – česnekový kořenící přípravek
balení v praktických dózách se sypátkem á 180 g. Přípravek určený k dochucování pokrmů, je vhodný pro použití v domácnostech, zařízeních společného stravování, bufetech, apod. Neobsahuje glutamany ani jiné chemické přídatné látky.
LARRY – kmínový kořenící přípravek
balení v praktických dózách se sypátkem á 180 g. Přípravek určený k dochucování pokrmů, je vhodný pro použití v domácnostech, zařízeních společného stravování, bufetech, apod. Neobsahuje glutamany ani jiné chemické přídatné látky.
PIKANTA ®
balení v sáčku á 200 g. Pikantní nakládací směs koření soli a cukru k přípravě nálevu na zeleninu. Neobsahuje žádné chemické konzervanty.
PIKANTA ®PIKO
balení v sáčku á 100 g. Pikantní nakládací směs koření a soli k přípravě konzervačního nálevu na zeleninu. Obsahuje konzervant kyselinu benzoovou, proto zeleninu v tomto nálevu již není třeba sterilizovat.
PIKANTA ®HANÁ
balení v sáčku á 100 g. Pikantní nakládací směs koření a soli k přípravě nálevu na zeleninu. Neobsahuje cukr a chemické konzervanty.
 
PRAGANDA ®
řeznická solící nakládací směs, tzv. „rychlosůl “ –balení v sáčku á 250 g. Výrobek určený k domácí výrobě uzených masných výrobků.

PARAMETRY VÝROBKU

název výrobkumin. obsah NaCl ve výrobku v %obsah NaNO2 v %minimální obsah KCL ve výrobku v %/kgobsah jódu v mg/kgmax. obsah fluóru v mg/kgzrnitost soli max. podíl nad sítem v %max. vlhkost v %
TERY min. 98,0 - - 20 - 342501,0mm / 5% 0,3
MARY - solící směsmax. 58,0 - 38,020 - 34- 1,25mm / 5%1,0
HARRY max. 83,5 - - 20 - 34- 1,0mm / 5% 3,0
LARRY max. 88,0 - - 20 - 34- 1,0mm / 5% 3,0
PIKANTA® min. 30,0 - - - - - 5,0
PIKANTA® PIKO min. 80,0 - - - - - 5,0
PIKANTA® HANÁ min. 88,0 - - - - - 5,0
PRAGANDA® min. 97,00,2 - 0,35- - - - 0,3
ZPŮSOB BALENÍ

název výrobku hmotnost zákl. balení
kg
počet ks v kartonu nebo skup. balení
ks
hmotnost kartonu nebo skup.balení
kg
počet kartonů na paletě
ks
hmotnost zboží na paletě
kg
minimální trvanlivost
měsíce
TERY 0,2 21 4,2 70 294 24
MARY - solící směs0,2 21 4,2 70 294 12
HARRY 0,18 21 3,78 70 264,6 24
LARRY 0,18 21 3,78 70 264,6 24
PIKANTA® 0,2 40 8 60 480 24
PIKANTA® PIKO 0,1 80 8 60 480 24
PIKANTA® HANÁ 0,1 80 8 60 480 24
PRAGANDA® 0,25 30 7,5 60 450 12


ZPŮSOB SKLADOVÁNÍ

název výrobku teplotavlhkost
TERY, MARY, HARRY, LARRYmax. 30°Cmax. 70%
PIKANTA® - všechny druhymax. 30°Cmax. 70%
PRAGANDA® max. 30°Cmax. 70%

Tyto potravinové výrobky skladujte v suchých, vzdušných a čistých skladovacích prostorách, chráněných před povětrnostními vlivy. Výrobky mohou být rovnány do vrstev jen tak, aby nedošlo tlakem horních vrstev k poškození obalů ve spodní řadě.